Beste vrienden van Save Heaven,

Even een up date n.a.v. mijn bezoek, begin januari 2010 aan Ethiopië.

De voornaamste reden van mijn bezoek was het meemaken van de Kerstviering. In Ethiopië viert men Kerst op een andere datum dan in onze jaartelling. Het officiële Kerstfeest werd gevierd op 7 januari. Het traditionele Kerstfeest van de kinderen van Save Heaven is gevierd op zondag  3 januari. Ik ben met de KLM op 2 januari vertrokken naar Addis dus net op tijd aangekomen voor het grote feest.
Wij vieren het kerstfeest, zoals gebruikelijk in de Sporthal van de wijk waarin wij ons kantoor hebben. Men rekent er in de buurt al op dat wij weer het Kerstfeest organiseren en iedereen kijkt er naar uit.
Lina,onze manager,en haar medewerkers verzetten veel werk met het decoreren van de hal, het inkopen van de cadeautjes en het klaarmaken van de maaltijd. Naast de ruim 60 kinderen komen er minstens zoveel verzorgers en familieleden het feest meevieren. Onze Kerstman, Johannes, een sociaal medewerker was ook weer van de partij en had tot taak de cadeautjes uit te reiken.

Klik op de foto's voor een vergroting

Alle kinderen kregen een nieuw groen T shirt en zelfs de ouderen wilden graag in het groene T-shirt rondlopen. Gelukkig had men erop gerekend en was dus 90 % van de bezoekers in het groen wat een mooi bindend saamhorigheids gevoel gaf. Na de opvoeringen van onze kinderen en de speeches van Lina werden de cadeautjes uitgereikt en daarna de maaltijd uitgeserveerd. Het was weer een bonte bedoening!
Wij hebben weer filmopnamen gemaakt en Foto’s die op de web site te zien zijn. Het was een waar genoegen alle kinderen een uitje te geven en volop te zien genieten van de Kerstopvoering en de lekkernijen.
Hartelijk dank voor de sponsoren die een extra donatie hebben gedaan om dit feest weer mogelijk te maken!
Het Kerstfeest op 7 januari hebben wij in huiselijke kring gevierd, wederom met een uitgebreide maaltijd en zang en dans.

Onze secretaresse gaat ons na 3 jaar helaas verlaten. Gelukkig hebben we een uitstekende opvolgster gevonden in Silent, de jongere zuster (21jr) van Lina. Zij heeft een afgeronde boekhoudkundige opleiding en is enthousiast begonnen aan haar nieuwe 1e echte job. Lina is ook echt Happy dat haar zuster ons gaat assisteren en zij ook, daardoor, haar zuster dagelijks  ziet. Zij woont nog bij haar moeder in Debre Zeit, ca 1.30 u met de bus maar gaat binnenkort bij haar andere zus Mita, die ook in Addis woont, samenwonen.

Er zijn nieuwe reglementen voor NGO’s ingesteld en gelukkig heeft Lina weer kunnen voldoen aan alle formaliteiten en kunnen we weer minimaal 5 jaar verder.

Lina lijdt aan rug en nek pijnen en kan dus geen volle dagen werken. Helaas is er geen dokter in Ethiopië die haar van de pijn af kan helpen.
Wij hebben haar daarom uitgenodigd voor een bezoek aan Nederland waar zij een behandeling kan gaan volgen. Tevens kan zij dan met alle sponsoren kennismaken en antwoord geven op de vragen die er zoal zijn omtrent onze stichting. Als het goed is komt zij van 15 april tot eind mei 2010.

Onze kinderen, die wij (voorlopig)nog intern mogen behouden functioneren geweldig op school. Zij zijn gezond en sprankelend en behoren tot de best presterende kinderen. Wij zijn trots op ze!

Onze auto kraakt steeds harder en raakt nu op zijn eind. We gaan hem, door gebrek aan ruime middelen, maar weer op laten knappen, dat komt mooi uit als Lina in Nederland is en hopen dat zij daarna weer even met de auto kan doorrijden.

Jullie zijn weer bijgepraat en ik mag de hartelijke groeten en dank overbrengen van alle kinderen en medewerkers.

Tot horens,
Henk Oost.

Onderwijs Accomodatie De wijk Nieuws