Beste vrienden van Save Heaven,

Het is al te lang geleden dat we jullie hebben geïnformeerd over het wel en wee van onze Stichting. Welnu, Judy en ondergetekende zijn in oktober in Ethiopië geweest om polshoogte te nemen. We kunnen jullie berichten dat “onze“ kinderen in blakende gezondheid verkeren,allen goed studeren en zeer tevreden zijn. Ik heb laatst een 2e hands Playstation gekocht met 6 spelletjes en de kinderen, die hier alleen in het weekend mogen spelen, zijn daar zeer happy mee. Als iemand nog spelletjes over heeft, graag melden!

 
Het personeelsbestand is ongewijzigd en zeer gemotiveerd. Ons kantoor is verplaats naar een modern kantoor pand in de wijk Lebeda waar we onze 45 “uithuizige” kinderen volgen en begeleiden met hun scholing, medische verzorging enz. Ons oude kantoor, waar wij gratis gebruik van mochten maken, is nu in gebruik als onderdeel van de lokale rechtbank. Het is wel even wennen in zo’n nieuw pand en we missen de oude sfeer wel een beetje, maar er was geen keus. De auto, een Toyota Corolla (1998) die wij 2 jaar geleden uit Holland hebben verscheept, slijt erg hard. De wegen zijn dramatisch slecht en daardoor hebben we steeds veel onkosten aan vering, schokbrekers, banden enz. We hebben ook de motor laten reviseren maar het autootje rammelt echt uit elkaar. Ons doel is te sparen voor een Toyota RAV4, een 4x4 auto, die beter bestand is tegen de slechte wegen en waarmee we langer mee hopen te kunnen doen. We gaan hiervoor in 2009 een speciale Aktie opzetten om het bedrag te vinden wat nodig is voor de aanschaf van een mooie 2e hands.
 
 
Onze medewerkers in het weeshuis zijn echt fantastisch. Sinds enige tijd hebben wij een iets ouder “moeder“ type die de dagelijke leiding geeft aan het tehuis en met de 2 andere enthousiaste jongere dames een geweldige sfeer weet te creëren en de kinderen hebben veel respect voor haar. Ook de Bijbelteacher, die elke zondag middag prive les geeft, doet geweldig werk en de spanningen rondom de religie zij volledig verdwenen en de kinderen die op vrijwillige basis mogen meedoen, kijken er iedere zondag weer naar uit.
Lina, onze manager, gaat s’morgens, voordat zij naar kantoor gaat, naar het tehuis en na haar werk komt zij weer polshoogte nemen en managen. Mita, de zuster van Lina is nog steeds betrokken als inkoopster voor alle benodigdheden doch wil op den duur liever haar carrière voortzetten als fotografe. We hebben haar hiervoor ook gesteund met een goede opleiding die ze wil gaan benutten als de kans zich voordoet.
 
 
De algemene situatie in het land is dramatisch slecht. De prijzen vliegen omhoog en de voedselcrisis zorgt voor veel doden als gevolg van de honger. De midden klasse slaat nu minstens 1 maaltijd per dag over om te overleven om maar niet te spreken van de onderklasse.
Tijdens ons bezoek werd de benzine prijs met 25% verhoogt waardoor alle prijzen, ook van de levensmiddelen, onmiddellijk omhoog schieten. Het openbaar vervoer stopte want de diesel was te duur ten opzichte van de kaart opbrengst. Paniek!

Het jaar loopt al weer ten einde en wij zijn gewend om met alle kinderen en verzorgers een groot Kerstfeest te vieren. Lina is al druk bezig om de kinderen wat in te laten studeren zodat zij een mooie voordracht kunnen doen. We vragen jullie voor dit feest een EXTRA donatie te doen want wij willen graag het Kerstfeest door laten gaan om in deze donkere dagen een lichtpuntje te zijn voor alle betrokkenen.
U kunt Uw bijdrage storten op onze bankrekening: Ing Bank – Uithoorn 65.35.30.803 t.n.v. Stichting Save Heaven. Namens de kinderen alvast hartelijk bedankt.

Wij plannen dan ook begin januari weer naar Addis te reizen om Kerst te vieren met de kinderen.

Hartelijke groeten, 
Henk Oost-Save Heaven.

Onderwijs Accomodatie De wijk Nieuws