Beste Vrienden van Save Heaven,

Begin augustus ben ik weer op bezoek geweest in Ethiopië. Het doel van het bezoek was v.n.l. de autoriteiten te overtuigen van de noodzaak om de kinderen snel onder de hoede van de Stichting New Creation te brengen. Gelukkig gaat het uitstekend met “onze” kids en zijn zij in blakende gezondheid.

Zoals jullie wellicht weten wordt onze organisatie Save Heaven Ethiopië opgeheven i.v.m. het vertrek van Lina. Wij hebben geen nieuw Ethiopisch management kunnen vinden doch hebben Co en Marja (Nederlandse Christenen)van de stichting New Creation bereid gevonden de zorg over te nemen van onze 5 volledige wezen en de andere 7 kids die nog bij familie leden zijn ondergebracht. 

Het is voor de autoriteiten geen vanzelfsprekende zaak dat Co en Marja onze 12 kinderen kunnen gaan verzorgen. Wij hebben dit zwaar moeten bepleiten bij de betreffende instanties mede doordat Lina geen tijd meer heeft om haar management taak te verrichten omdat zij sinds kort moeder geworden is van een mooie dochter Naomi. Onze kinderen worden nog verzorgt door de huishoudster maar het zou veel beter zijn als zij reeds in de vakantie periode over zouden kunnen gaan naar hun nieuwe behuizing waar zij met 9 andere kinderen veel meer aandacht en gezelligheid krijgen en ook veel meer ruimte hebben. 

New Creation is gelegen in Debre Zeit,ca 40km vanaf Addis. Het is gelegen op een terrein van ca 10.000m2 met veel activiteiten: Landbouw, schapen, kippen, voetbalveld, kindertehuis, grote ontmoetingsruimte enz.  De school is ook op loopafstand. Al met al,met de liefde van Co en Marja,een prachtige nieuwe locatie. Wij hopen dan ook dat wij jullie binnenkort 100 % zekerheid kunnen geven dat de kinderen over mogen naar New Creation. Zodra dit zeker is  zullen wij een Aktie moeten doen om de nieuwe behuizing te kunnen financieren(kosten incl verbouwing) ca 7000 euro.. Het is n.l. de bedoeling dat zij in een 40Ft ,ca 30 m2, aluminium container gaan wonen die aangepast wordt tot woning,slaapruimte en studeer ruimte. Het kindertehuis is ca 20 meter verder waar zij gezamenlijk met de andere (NEW C)9 kinderen kunnen eten en zich kunnen wassen. 

Save Heaven Nederland zal “onze” 12 kinderen blijven ondersteunen en hopen van harte dat wij jullie binnenkort een goed bericht kunnen sturen.

Hartelijke groet,

Henk Oost/Save Heaven Nederland.

Onderwijs Accomodatie De wijk Nieuws