Beste Vrienden van Save Heaven,

Even een berichtje in deze vakantie periode. Er is weer veel gebeurt de afgelopen maanden in het kindertehuis van Save Heaven Ethiopië.

Eind April/Mei j.l. hebben we een bezoek gebracht, samen met Andries en Leny Bakker. Zij zijn onze trouwe sponsoren en wilden graag met eigen ogen zien hoe het met de kinderen van ons project gaat. Zij werden zeer gastvrij ontvangen door de kinderen en de staf van het tehuis.
Na enige tijd zaten de kinderen op schoot bij Andries. Hij is pastor en de kinderen zaten vol met geloofsvragen die Andries op zijn eigen enthousiaste manier wist te beantwoorden. De kinderen hebben de “Bakkers” in hun hart gesloten, en hebben een leuke tijd met hun gehad. Ook hebben we een korte trip naar Bahar Dar, het noorden van Ethiopië gemaakt. Hier hebben wij op het grootste meer van Africa , Lake Tana, een mooie boottocht gemaakt en veel kloosters op de eilanden van het meer bezocht. De “Bakkers” waren zeer onder de indruk van alles wat zij zagen en vooral onder welke omstandigheden de mensen daar moeten leven.

Onze 5 kinderen in het tehuis zijn allen met vlag en wimpel over naar het volgende schooljaar! De complimenten voor de kids en de leiding die ze steeds positief stimuleert. Ook de 7 kinderen die wij volledig onderhouden doch bij familie wonen “doen” het naar omstandigheden redelijk goed. Zij zijn bij familie en hebben door middel van onze bijdrage, zekerheid dat zij voeding kleding en scholing hebben. Hun omstandigheden zijn echter anders dan wat zij gewend waren in het tehuis doch het contact met hun familie maakt heel veel goed.


Het schoolkinderen project voor 2010-2011 is weer afgerond met wisselend succes. Helaas presteren niet alle kinderen goed vanwege voedselgebrek en onvoldoende hygiëne. Zoals aan  jullie gemeld, waren wij van plan om ook een voedselproject voor deze kinderen te beginnen, doch hebben wij dit niet kunnen realiseren i.v.m. te weinig inkomsten en sterk stijgende kosten in Ethiopië.

Het bestuur heeft dan ook besloten om door gebrek aan inkomsten de verplichtingen aan de 200 kinderen te beperken. Wij hebben ons, mede dankzij de geweldige inzet van Eunice Zandvliet en een prachtige donatie van Jan en Annet Busbroek nog 1 jaar kunnen verplichten maar de kosten worden voor onze organisatie te hoog om na dit schooljaar nog met dit project door te gaan.

De huur van ons kindertehuis loopt af per eind augustus. De huiseigenaar wil het pand een andere bestemming geven dus moeten we verhuizen. Lina, onze manager, is druk op zoek naar een kleinere  en goedkopere locatie, wat in Addis niet mee valt . De prijzen stijgen erg snel zowel voor voedsel als behuizing.
De situatie in Addis wordt steeds slechter . De voedselschaarste is duidelijk te zien aan de mensen die regelmatig maaltijden overslaan.

Lina  is 3 weken op bezoek geweest in Nederland. Zij is hier gekomen op uitnodiging van de stichting om sponsoren te ontmoeten en een medische behandeling te ondergaan.
Zij gaat op 16 oktober a.s. trouwen en gebruikte ook haar bezoek om hier haar trouwjurk hier te kopen. In Ethiopië is n.l. slechts een 8 ste hands jurk te koop uit het jaar 0 ! (Judy). Wij willen, mede namens Lina, graag enkele sponsoren bedanken die de aanschaf mogelijk hebben gemaakt. 

Wij zullen jullie na de zomer weer op de hoogte brengen van de actualiteiten in ons tehuis.

Hartelijk groeten van “onze Kids”.

Uw giften kunt U overmaken op bankrekening. 653530803 t.n.v. Saveheaven Nederland.

Onderwijs Accomodatie De wijk Nieuws