Beste vrienden van Save Heaven,

Het is alweer een hele tijd geleden dat we een nieuwsbrief hebben gemaakt. Er is veel gebeurt. Lina,onze manager is op bezoek geweest in Nederland. Zij is hier geweest om sponsoren/donoren te ontmoeten en heeft tevens een medische behandeling ondergaan. Gelukkig hebben de behandelingen bij onze bevriende fysiotherapeut Ben van der Sluis haar goed geholpen en kan zij weer zonder pijn door het leven. Tijdens haar bezoek hebben wij vele mensen gesproken die interesse hebben in het werk van onze stichting. Ook zijn wij naar Spanje geweest waar Lina de stichting heeft kunnen presenteren op een fundraising bijeenkomst georganiseerd door Patricia Raaphorst. (Zie onze laatste nieuwsbrief).

Eunice Zandvliet organiseerde ook, samen met een vriendin, op een Brabantse markt de verkoop van speciale broodjes en snuisterijen . Lina was ook hierbij aanwezig en heeft haar steentje bijgedragen.

Eunice heeft zich verder met haar collega’s van Wings of Support/KLM geweldig ingespannen om geld in te zamelen voor het schoolkinderen project wat wederom gelukt is dit jaar. Op advies van de lokale autoriteiten hebben we er voor gekozen om de kinderen naar een overheidsschool te sturen. Het schoolgeld voor deze school is veel lager dan prive scholen en wij kunnen met het bedrag van vorig jaar voor 40 kinderen er nu 200 naar school laten gaan! Een geweldige verbetering.

Op het moment hebben wij nog 5 kinderen in ons weeshuis. We hebben dit jaar 7 kinderen kunnen plaatsen bij familie leden. De familieleden worden door ons in de kosten van onderhoud en scholing ondersteund. Deze 7 kinderen zien wij nog regelmatig en zij zijn allen zeer gelukkig om bij hun familieleden te kunnen wonen. De 5 kinderen die wij nog in het tehuis over hebben, hebben geen familieleden meer en zijn dus volledig van onze stichting afhankelijk.
Helaas is in september plotseling onze “moeder” van het weeshuis vertrokken. Haar kind was ernstig ziek en zij wilde terug naar haar familie op het platteland. Het waren even drukke tijden voor Lina en haar zuster Mita om de dagelijkse zorg van het tehuis op zich te nemen maar gelukkig hebben we snel vervangende hulp kunnen vinden.

Tijdens het bezoek van Lina in Nederland heeft zij Sandra Oost uitgenodigd om naar Ethiopië te komen. Sandra was al 2 keer met Pa geweest maar nu is zij alleen op reis gegaan en heeft haar herfstvakantie in het weeshuis doorgebracht. Zij heeft een ontzettend leuke tijd gehad met de kinderen en uiteraard met haar grote zusters Lina en Mita. Zie bijgaande foto’s.

Het jaar 2010 is al bijna weer om en er is veel gebeurt. Financieel hebben we het dit jaar weer, mede dankzij vele sponsoren, kunnen rondbreien. Onze hartelijke dank hiervoor!

Voor 2011 wordt het weer een uitdaging om voldoende fondsen te werven. Naast de kosten voor het tehuis hebben we dringend behoefte aan een betere auto. We hebben de Toyota bj 1992 weer voorzien van nieuwe banden (dankzij  Eddy Oost) en het nodige onderhoud gepleegd, maar door de slechte wegen komt de auto nu langzaam aan zijn eind! Het is een uitdaging om voldoende geld in te zamelen zodat wij een betere auto aan kunnen schaffen zodat Lina de projecten per eigen vervoer kan blijven bezoeken. Wij hopen op jullie support!

Wens allen fijne Kerstdagen en een goede jaarwisseling.

Hartelijke groeten van de kinderen!

Henk Oost

Onderwijs Accomodatie De wijk Nieuws