Beste vrienden van Save Heaven,

Lina en Musi

Op 16 oktober j.l zijn Musie en Lina, de manager van Save Heaven, in het huwelijk getreden.
Zij hebben dit zeer uitbundig gevierd en zagen er prachtig uit.

Vanuit Nederland was er, uiteraard, bezoek: Eunice Zandvliet, Judy en Sandra Oost en ondergetekende.
Lina had mij de eer gegeven haar als “vader” weg te geven aan haar man Musie. Lina heeft haar biologische vader verloren toen zij 8 jaar oud was.

Voor onze  Save Heaven kinderen was het ook een groots evenement. Zij zagen er geweldig uit, allen in dezelfde kleding, en zij zijn bij alle activiteiten betrokken geweest. 

Lina trouwde vanuit het tehuis van SH omringt door “haar” kinderen. In de kerk liepen Lina en ik door een haag van “onze” kinderen zingend naar het altaar. 

Het was een zeer geslaagde bruiloft en wij hopen dat zij samen zeer gelukkig worden en Lina haar mooie werk in Save Heaven, ook binnen haar huwelijk nog lang kan voortzetten.

Bijgaand enige foto’s van de geweldige happening.

Hartelijke groet,

Henk Oost.

View the embedded image gallery online at:
https://saveheaven.org/nieuws#sigFreeId204226228c

 

 

Onze "ambassadrice" Eunice Zandvliet reikt ter plekke alle schoolbenodigdheden uit waar voor zij zich persoonlijk zeer voor heeft ingespannen.

Aan het begin van het nieuwe schooljaar heb ik aan ongeveer 100 ( van de in totaal 200 kinderen) hun schooluniform, schoenen en schoolmaterialen gegeven. Het was een heel bijzondere dag, waar ik intens van heb genoten. De dankbare en glimmende gezichten van de kinderen en hun ouders hebben mijn hart verwarmd. Deze kinderen kunnen weer een jaar naar school. Onderwijs biedt perspectief en hoop voor de toekomst. Ik bid en hoop dat het al deze kinderen goed zal gaan dit jaar. De foto's vertellen de rest van het verhaal.

Klik hier voor alle foto's...

Verslag bezoek van Lina aan benefietdiner te Marbella.

Tijdens Lina’s bezoek aan Nederland hebben we tevens een trip gemaakt naar Spanje. Lekker even bijkomen van alle doktersbezoeken en therapieën die Lina voor haar schouders en nek heeft moeten ondergaan. Deze trip had tevens als doel om aanwezig te zijn bij een benefietdiner wat ten bate van Save Heaven gegeven werd,en waar Lina een presentatie gaf van ons werk in Ethiopië, ondersteund door een filmreportage die speciaal door de organisatoren gemaakt is.

Dit was het derde evenement wat georganiseerd werd door twee bevriende dames, Patricia Izquierdo-Raaphorst en Maggie Allam, die de kinderen van Save Heaven in hun hart hebben gesloten.

Het werd als volgt georganiseerd: 
Een deel van het restaurant van een golfclub werd afgehuurd en de initiatiefnemers verkochten een “ diner” waar tevens een modeshow door een plaatselijk ontwerper werd gehouden. Uiteindelijk werd de gehuurde ruimte vergroot omdat zo’n 80 personen zich hadden aangemeld voor het diner. Wat een geweldig initiatief en opkomst! Men kon ook prijzen, als extra trekpleister, winnen die door de plaatselijke winkeliers en bedrijven gedoneerd werden, gezichtsbehandelingen, tassen, accessoires en zelf een weekend proefrijden met een Porsche. Wat hebben Patricia en Maggie er veel werk van gemaakt.

View the embedded image gallery online at:
https://saveheaven.org/nieuws#sigFreeIdc007ed122a

De opbrengst was geweldig om de kinderen continuïteit te bieden, en voor de kinderen zelf….. een goed gevoel dat er mensen in deze grote wereld naar ze omzien.

Beste Vrienden van Save Heaven,

Nog even en het is weer kerstfeest. Onze organisatie viert elk jaar het kerstfeest waarbij zij alle kinderen, verzorgers en familie leden uitnodigt, om het Kerstfeest te vieren in de Sporthal van de wijk. De kinderen voeren dan toneelstukken op en er komt een heuse kerstman. Wel wat vreemd voor ons om een zwarte kerstman te zien maar voor de kinderen heel gewoon. Iedereen wordt getrakteerd op een hapje en een drankje en krijgt wat snoep mee naar huis. De hele buurt kijkt hier naar uit, inclusief de lokale autorteiten die ook een kijkje komen nemen.

Hier een paar foto's. Klik op de miniatuur voor een vergroting.

View the embedded image gallery online at:
https://saveheaven.org/nieuws#sigFreeId50791090de

Jullie begrijpen dat hiermee kosten gepaard gaan en wij vragen jullie daarom ook een kleine extra bijdrage te doen om het feest mogelijk te maken!


Ing Bank – Uithoorn 65.35.30.803 T.n.v. Stichting Save Heaven.

Bij voorbaat hartelijk dank en vriendeljke groeten 

namens de kinderen van Save Heaven,

Henk


Ethiopië 2 jaar later.

Vanaf een klein cafeetje en een kopje Ethiopische thee met verse kaneel, komt het plezierige bijna euforische sentiment; het is goed om weer terug te zijn. Dit gevoel startte al bij aankomst op Bole International Airport. Terwijl ik het vliegtuig uitstapte vulde mijn neus zich weer met de bekende zoete geur van incense die zo typisch is voor Ethiopië en kon een ‘home sweet home’ niet onderdrukken.

Na wat gedoe op de luchthaven om geld te wisselen, de chauffeur te vinden en het meesleuren van alle souvenirs, kon ik dan toch rond 23u mijn kamer binnen strompelen in guesthouse Yeka in de gelijknamige buurt.

 
De eerste dagen moest ik er weer even inkomen. Hoe werkte het ook alweer. De noodzakelijke woorden zaten er gelukkig nog goed genoeg in dus ik kon de minibus weer in, zeggen waar ik heen wilde en wel zo handig ook waar ik er weer uit wilde, groeten, bedanken, excuseren, tellen en bestellen. Het ging na een paar dagen weer zoals vanouds. Mijn guesthouse in de buurt Yeka heb ik verruild voor een guesthouse in mijn oude vertrouwde buurt ‘Haya Huelet’. Wel zo lekker. Een hemel vergeleken bij het hotel waar ik 2 jaar geleden verbleef maar dat mag ook wel want hoewel je nog steeds voor 1 euro cent een kopje thee kunt bestellen en voor 1,20 euro je buik bol kunt eten, is accommodatie hier relatief aan de prijs 40 euro per nacht. Maar dan zit je wel in een kamer met warm water, balkon (!) en een gemeenschappelijke keuken waar je gebruik van kunt maken. Handig voor een kop thee ’s avonds.

De temperatuur loopt overdag op tot 30 graden maar het is genoeg bewolkt om aangenaam te zijn. Het regenseizoen kan elk moment beginnen. Ik kan me van 2 jaar geleden nog herinneren dat het de laatste weken van mijn verblijf (dezelfde tijd als nu) zelfs koud waren. De avonden koelen nu al wel sterk af.

 
Addis is niet veel veranderd. Nog steeds is er die constante geur van uitlaatgassen al dan niet gemixt met de geur van kruidige Doro Wat en shiro. Restaurant Zola waar ze de befaamde Quanta Fir Fir maken, is rond lunchtijd nog steeds ‘packed’. Ook de bekende gezichten bij de stalletjes waar ik mijn dagelijkse boodschappen deed, zijn er nog hetzelfde. De mierenzoete cakes, uitval van elektriciteit en de stoofjes met geroosterde maïs die 's avonds als paddenstoelen uit de grond ploppen, dito. En de armoede. Dat laatste helaas maar waar. Hoewel ik niet de illusie had dat daar iets in veranderd zou zijn, blijft het confronterend en bedenk ik me wederom meerdere malen per dag hoe bevoorrecht ik ben dat mij dat lot bespaard is gebleven.

Toch heeft de tijd hier zeker niet stil gestaan concluderend uit de hoeveelheid bouwprojecten. Op elke hoek van de straat staat wel een gebouw in wording. Ook internet is makkelijker toegankelijk hoewel je nog steeds op een kapotte stoel 3 minuten zit te wachten voordat Hotmail eindelijk opent.

Onderwijs Accomodatie De wijk Nieuws